Gadu mija vienmēr ir viena nogriežņa beigas un cita sākums, tāpēc ir īstais brīdis, lai apkopotu domas un atziņas, ko paņemt līdzi nākamajā gadā. Par ko šobrīd domājam mēs – juristi? Par ko domā mūsu klienti – uzņēmēji?

Pandēmijas laiks palīdz apzināties resursus

Arī šis gads visā pasaulē aizritējis Covid-19 ēnā, taču negribētu uz to raudzīties tikai kā kaut ko grūtu un negatīvu, jo arī no sarežģītām situācijām ikvienam iespējams mācīties un iegūt ko vērtīgu. Viens no svarīgākajiem pasaules mēroga sasniegumiem 2021. gadā noteikti bija jaunās paaudzes vakcīnu izstrāde. Īsā laikā apvienoti milzīgi finanšu resursi un piesaistīti labākie eksperti, lai varētu ne tikai radīt, bet arī maksimāli rūpīgi un ātri pārbaudīt vakcīnu. Ar šo stāstu noteikti 2021. gads ieies pasaules vēsturē, un tas uz visiem laikiem mainīs medicīnas jomu.

Man un, domāju, daudziem citiem šis bijis arī labs laiks, lai izvērtētu cilvēkus. Tas lieliski izgaismo indivīdu spēju uztvert pieejamo informāciju, atšķirt vērtīgo no lēta populisma, izdarīt secinājumus, pieslēgt kritisko domāšanu, kad tas nepieciešams, un kopumā demonstrēt sava intelekta potenciālu ne tikai ģimenē un draugu lokā, bet arī darbā un biznesā. Man šķiet, ka šis laiks ikvienam darba devējam palīdz skaidrāk saredzēt un novērtēt viņam pieejamos cilvēku resursus un secināt, uz kuriem darbiniekiem viņš var paļauties un kuri ir atbildīgi ne tikai pret uzticētajiem darba pienākumiem, bet arī sabiedrību kopumā.