2022. gads atnesis nozīmīgas pārmaiņas tirgotājiem, īpaši tiem, kuru darbība saistīta ar e-komerciju. Proti, no šā gada visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs bija jāievieš divas direktīvas, kuru galvenie nosacījumi regulē digitālu saturu un pakalpojumu tirdzniecību, savukārt jau maija beigās tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem jāsāk ievērot t.s. Patērētāju tiesību aizsardzības modernizēšanas direktīva.

Prasības, kas noteiktas direktīvā 2019/770 par dažiem digitālā satura un digitālo pakalpojumu piegādes līgumu aspektiem un direktīvā 2019/771 par atsevišķiem preču pārdošanas līgumu aspektiem, Latvijā ieviestas ar nelielu kavēšanos, iekļaujot tās Patērētāju tiesību aizsardzības likuma (PTAL) redakcijā, kura stājas spēkā 2022. gada 15. martā. 

Detalizēti neanalizējot ar direktīvu ieviešanu saistītās izmaiņas, jānorāda, ka mobilo telefonu, viedpulksteņu, GPS iekārtu, spēļu konsoļu, dronu u. tml. preču pircējiem rūpīgi jāseko līdzi, ko tieši viņi pērk. Atkarībā no tā, vai iegādāta tikai ierīce vai arī tās darbībai nepieciešamā programmatūra, un no kā tā iegādāta, lielā mērā nosaka patērētāja tiesības tad, ja pirkums nedarbojas tā, kā cerēts. Arī pārdevējiem ir būtiski pārskatīt ar digitālā satura izmantošanu saistītu preču aprakstus, lai novērstu pārpratumus par to, kas tieši konkrētajā gadījumā pārdots.