Lai gan lielākā daļa iedzīvotāju joprojām pieraduši notāru biroju apmeklēt klātienē, apkopotie dati par 2020. gadu liecina, ka notāru sniegto tiešsaistes pakalpojumu skaits Covid-19 laikā palielinājies vairāk nekā 100 reižu. Ienākt notāra virtuālajā kabinetā vai ieaicināt notāra virtuālo biroju savās mājās ir gan vienkārši, gan ērti un ātri, turklāt attālinātos pakalpojumus iespējams saņemt no jebkuras vietas pasaulē.

Jaunajā realitātē cilvēkiem radies brīvs laiks, ko viņi iepriekš rezervēja ceļojumiem, koncertiem, teātra izrādēm un sporta pasākumiem. Tagad cilvēki vairāk pievēršas savstarpējo attiecību un nākotnes plānošanai, kā arī pagātnes sakārtošanai, tostarp iepriekš atliktu darījumu slēgšanai. Agrāk šķita vienkārši piezvanīt izvēlētam notāra birojam un norunātajā laikā doties klātienē saņemt konsultāciju vai noslēgt līgumu, savukārt šobrīd šāds risinājums var būt ne tikai apgrūtinošs, bet atsevišķos gadījumos arī neiespējams, jo, piemēram, darījuma partnerim noteikta pašizolācija, bet iecerētā darījuma atlikšana rada nelabvēlīgas sekas.

Latvijas notāri pirmie Eiropā kopš 2018. gada 1. jūlja sniedz digitālu pakalpojumu un attālināti veic ikvienu notariālu darbību, tostarp nekustamā īpašuma pirkšanas un pārdošanas darījumus. Sabiedrībai piedāvāts moderns instruments – interaktīvs portāls saziņai ar zvērinātu notāru, lai notariālo pakalpojumu varētu saņemt attālināti videokonferences režīmā. Notāru izstrādāto videokonferences sistēmu iespējams izmantot daudzveidīgi, t.i., lai sniegtu attālinātas konsultācijas un parakstītu un apliecinātu dokumentus, turklāt papakalpojumu var saņemt ne tikai viens, bet arī daudzi dalībnieki vienlaikus. Saņemt notāra pakalpojumus attālināti ir ne tikai šī brīža nepieciešamība, bet arī laikmetīga pieeja notāra profesijā. Kā jau minēts, šobrīd videokonferenču izmantošanai ir strauja pieauguma tendence.