Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par to, ka viņš kādas Latvijā esošas sabiedrības ar ierobežotu atbildību interesēs iegādājās un importēja no Krievijas Federācijas preces, kuru imports Eiropas Savienībā (ES) ir aizliegts. Lietā pie kriminālatbildības saukta arī otra persona – par iepriekš minētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu, informē prokuratūra.

Apsūdzētais, pārstāvot SIA un zinot, ka regulā 269/2014 par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā ir noteiktas sankcijas, kas paredz aizliegumu tieši vai netieši iegādāties un importēt ES noteiktas Krievijas Federācijas izcelsmes preces, iegādājās 50 iepakojumus ar 1260 līmētiem kokmateriāliem un importēja tās Latvijā. Minētās preces ir  iekļautas regulā, kas aizliedz to iegādi un importu, ja to izcelsme ir Krievija vai tās eksportētas no Krievijas.

Apzinoties, ka pēc preču nogādāšanas Latvijā, iesniedzot importa muitas deklarācijas ar nepareiziem preces kodiem, tās būs nepieciešams izņemt no muitas uzraudzības, apsūdzētais vērsās pie otras lietā apsūdzētās personas, lai vienotos par deklarāciju iesniegšanu, kurš piekrita atbalstīt noziedzīgās darbības un tika pilnvarots rīkoties muitā kā sabiedrības pārstāvis.