Alus un kvasa ražotāja AS "Bauskas alus" paplašinājusi bezalkoholisko dzērienu segmentu, sākot inovatīva produkta - tējas sēnes dzēriena "Dr.Kombucha" - rūpniecisko ražošanu, informēja uzņēmuma direktors Vladimirs Barskovs.

Viņš gan atturējās minēt jauninājumā ieguldītās investīcijas, bet norādīja, ka uzņēmums plāno arī turpmāk investēt produktu līnijas paplašināšanā, jo šā gada deviņos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laiku pērn kopējais pārdošanas apjoms bezalkoholisko dzērienu tirgus segmentā pieaudzis par 10%.

"Mainoties patērētāju dzīvesveidam - cilvēki arvien vairāk ievēro veselīga dzīvesveida pamatprincipus, pievēršot uzmanību produkta sastāvam un ietekmei uz veselību, esam izstrādājuši jaunu produktu - tējas sēnes dzērienu. Produkts ir inovatīvs visā Baltijā, jo esam pirmie reģionā, kas ir sākuši tējas sēnes dzēriena rūpniecisku ražošanu," sacīja Barskovs.

Savukārt dzēriena receptūras izstrādātāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Daina Kārkliņa atzina, ka līdz šim tējas sēnes dzērienu gatavoja galvenokārt mājas apstākļos un tautas medicīnā to iesaka organisma imūnsistēmas stiprināšanai.

""Dr.Kombucha" ir tējas sēnes dzēriens, ko gatavo no saldinātas tējas un raudzē ar mikroorganismiem, tajā vienlaikus darbojas raugs un etiķskābes baktērijas. Raugs ražo etanolu, kuru etiķskābes baktērijas pārveido etiķskābē. Abu mikroorganismu darbības rezultātā veidojas dzēriens ar nozīmīgām bioloģiski aktīvajām vielām, tostarp dažādām organiskajām skābēm, enzīmiem un vitamīniem, kam ir svarīga loma cilvēka organismā notiekošajos vielmaiņas procesos," norādīja Kārkliņa.

BNS_logo.jpg