Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret fizisku personu par vairākiem gadījumiem, kas saistīti ar iespējamu krāpšanu un mēģinājumu pretlikumīgi iegūt finanšu līdzekļus no iedzīvotāja. Aizdomās turētajam turpinās pirmstiesas izmeklēšanas laikā piemērotais bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

Krimināllietā esošie materiāli satur ziņas, ka aizdomās turētā persona ar viltu pārliecināja cietušo personu pārskaitīt naudu uz tās bankas kontu. Tādā veidā aizdomās turētajam izdevās izkrāpt no fiziskās personas finanšu līdzekļus.

Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētā persona radīja maldīgu priekšstatu iepriekšminētajai fiziskajai personai, ka nepieciešams dot kukuli KNAB amatpersonai, lai tā neuzsāktu kriminālprocesu pret šo personu. Uzrunātā persona piedāvājumam nepiekrita un vērsās KNAB, sniedzot visu izmeklēšanai nepieciešamo informāciju, kas palīdzēja iespējami īsā laikā atklāt un novērst turpmākas krāpšanas izdarīšanu.

KNAB norāda, ka aizdomās turētā persona nav un nekad nav bijusi saistīta ar KNAB nodarbinātajām amatpersonām. Saskaņā ar KNAB rīcībā esošo informāciju šī persona ir vairākkārt sodīta par dažādiem mantiska rakstura noziedzīgajiem nodarījumiem.