Lai veicinātu brīvprātīgo darbu, Profesiju klasifikators papildināts ar jaunu profesiju. To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.264 “Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām”, kas 2024.gada 13.augustā pieņemti valdības sēdē, informē Labklājības ministrija (LM).

Profesiju klasifikatorā  iekļauta jauna profesija – brīvprātīgā darba koordinators. Brīvprātīgā darba koordinatora uzdevums būtu plānot un koordinēt brīvprātīgo darbu, piesaistīt brīvprātīgos un nodrošināt tiem nepieciešamo apmācību brīvprātīgā darba veikšanai, kā arī veikt citas funkcijas.

Grozījumi veikti, lai veicinātu brīvprātīgā darba attīstību un ņemot vērā nevalstisko organizāciju, kuras organizē brīvprātīgo darbu, izteiktos priekšlikumus par brīvprātīgā darba koordinatora profesijas atzīšanu. 2024.gada 20.jūnijā Saeimā tika pieņemti grozījumi Brīvprātīgā darba likumā, nosakot, ka par brīvprātīgā darba politikas izstrādi atbildīga ir LM, kas nodrošinās brīvprātīgā darba politikas izstrādi sadarbībā ar nozaru ministrijām, citām valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.