Tā kā saspringtā ekonomiskā un politiskā situācija neizbēgami ietekmē biznesa vidi, strīdu daudzums par sabiedrību ar ierobežotu atbildību un akciju sabiedrību dalībnieku sapulces lēmumiem arvien palielinās. Reaģējot uz pārmaiņām, tiek meklēti labākie risinājumi, bet dažkārt šādos procesos iesaistītajiem rodas domstarpības. Salīdzināsim dalībnieku strīdu risinājumu procesus Baltijas valstīs!

Raksta līdzautori: Paula Paidere, SIA "LEADELL Vītols ZAB" jurista palīdze (Latvija); Pirkka-Marja Põldvere, "LEADELL Pilv Advokaadibüroo" partnere (Igaunija); Oleg Matvejev, "LEADELL Pilv Advokaadibüroo" jurists (Igaunija); Jurgita Najulytė, "LEADELL Balčiūnas & Grajauskas" asociētā partnere (Lietuva), Kamilė Žilinskytė, "LEADELL Balčiūnas & Grajauskas'' juriste (Lietuva).

Strīdi mēdz būt saistīti ar tādiem būtiskiem lēmumiem kā sabiedrības pārvalde, peļņas sadale, reorganizācija u.c. Tā kā Latvijas uzņēmējiem nereti ir aktuāla arī sadarbība ar citu Baltijas valstu partneriem, aplūkosim visu trīs valstu svarīgākos dalībnieku lēmumu apstrīdēšanas aspektus.