Reti kurš cilvēks aizdomājas, ka dzīves kvalitāte ir atkarīga no radošā potenciāla. Radošums vajadzīgs ne tikai mākslā, kā to tradicionāli uzskatām, tas nepieciešams it visur -  biznesā, attiecībās, sadzīvē, jebkurā profesijā. Bez radošuma nenotiek virzība uz priekšu, un tur, kur trūkst virzības uz priekšu, izbeidzas attīstība.

Radošumam cilvēka ikdienā ir svarīga loma, tikpat noteicoša kā loģika un praktiskās zināšanas. Un tikai no tevis paša ir atkarīgs, cik plaši un aktīvi attīsti un izmanto gan radošo, gan loģisko potenciālu.

Robežas uzliekam mēs paši

Radošuma procesus regulē abas smadzeņu puslodes - labā un kreisā – radošā un konstruktīvā. Ja tās ir līdzsvarā, tad cilvēks dzīvo laimīgu un pilnvērtīgu dzīvi, jo katrā savas dzīves situācijā viņš var būt gan radošs, gan konstruktīvs, sasniedzot to, ko vēlas. Kreisā smadzeņu puslode ir atbildīga par analītiski loģisko domāšanu, par runu, tā palīdz novērtēt un izskaitļot notikumus un parādības, padara notikumus un pasauli saprotamu un paredzamu. Ar kreiso smadzeņu puslodi vislabāk ir izprast un analizēt jebkuru situāciju, tajā atrodas faktu atmiņa un iegūtās zināšanas – līdzīgi kā dators mēs uzglabājam visu informāciju. Labā smadzeņu puslode atbild par tēlaini radošo domāšanu un intuīciju. Pateicoties tai, mēs sapņojam, fantazējam un uztveram jaunu informāciju un spējam atrast izeju no jebkuras problemātiskās situācija - intuitīvi radām mūsu dzīvi, tās notikumus un emocijas. Vairums cilvēku dzīvo, izmantojot tikai pusi sava potenciāla, lielākoties lietojot tikai kreiso smadzeņu puslodi.