Pret stratēģiju un finanšu vadību uzņēmumos visbiežāk izturas ar zināmu bijību. Personāla vadība vienmēr ir sarežģīta, bet ļoti aktuāla tēma. Taču par procesu vadību uzņēmumu vadītājiem, speciālistiem un darbiniekiem ir visdažādākie viedokļi un pieredzes stāsti – no absolūtas sajūsmas līdz pilnīgam noliegumam.

Tomēr esmu pārliecinājies, ka procesu vadības pieeja ir viens no labākajiem veidiem, kā sakārtot uzņēmumu, palīdzēt ietaupīt un vairāk nopelnīt. Un tā var palīdzēt arī īstenot stratēģiju, gudri pārvaldīt finanses un saprātīgi vadīt personālu.

Slavētie un peltie procesi biznesā

Par tehnoloģiskajiem un ķīmiskajiem procesiem attiecīgajās nozarēs runā jau izsenis, bet menedžmenta un biznesa kontekstā procesu jēdziens pa īstam ir parādījies nesen – pagājušā gadsimta 80.-90.gados. Viens no pazīstamākajiem vārdiem ir Maikls Hammers (Michael Hammer) kurš kopā ar domubiedriem aicināja konkurences un tirgus uzliktos izaicinājumus risināt nevis ar organizācijas struktūras, mērķu un motivācijas rīku palīdzību, bet iedziļināties uzņēmuma darbības procesos. Viņi aicināja vadītājus uz "procesu reinženieriju" jeb procesu radikālu pārbūvi.