Tāpat kā Koko Šanele uzskatīja, ka modē ir krāsa, kas tev piestāv, arī tērpu māksliniece Dana Šeļmanova Pleša (zīmola "Wild Spirit" veidotāja) uzdrošinās būt ārpus modes diktētajiem noteikumiem, savos tērpos ieliekot savu individualitāti un mūžīgās vasaras sajūtu. Viņa rada tērpus un pārdod ar moto – ja patiks, ja būsim domubiedri, nopirks! Un pērk.

Viņas krāsainie un vieglie tērpi, aksesuāri turpina svinēt Latvijas vasaru tālajā ASV, Tobago salā, Singapūrā un citviet pasaulē.

Redzams, ka gan pati nēsājat "Wild Spirit" apģērbu, gan tie manīti Latvijas modes pasākumos. Kad uzsākāt šo darbošanos, kā tā izauga līdz modes biznesam?

Cik sevi atceros, esmu visu laiku darbojusies ar un ap apģērbu. Jau kopš bērnības revidēju mammas un tēta skapi, lietoto apģērbu veikalus – pāršuvu un radīju jaunus tērpus. Pamazām organiski tas viss pārauga idejā radīt savu zīmolu. "Wild Spirit" ideja aizsākās pirms 4 gadiem. Es iesāku savu ideju īstenot pamazām, bez riskiem, mazos apmēros, lai apjaustu, vai cilvēkiem vispār patiks mans piedāvājums. Diezgan drīz sapratu, ka patīk, un pamazām, soli pa solim, izkristalizēju "Wild Spirit" konceptu un piedāvājuma klāstu.

Kas radīja pārliecību, ka iecerētais izdosies un varēsiet sevi pierādīt gan kā tērpu māksliniece, gan kā biznesmene?

Sāku, jo gribējās radīt kaut ko savu, izteikt viedokli ar saviem tērpiem. Laikam pat sākumā nemaz nedomāju, vai izdosies, vai bizness kā tāds veidosies, – uzšuvu pirmo tērpu kolekciju, pavairoju smieklīgi mazos apmēros, ieliku Etsy.com mājaslapā. Un par pārsteigumu bija atsaucība no cilvēkiem – viss ātri tika izpirkts. Man pat īstenībā nebija ne mazākas nojausmas, kā jādara, kas jādara. Vienkārši uzņēmu kursu un – aiziet!

Kādi šodien ir "Wild Spirit" pamata pakalpojumi? Vai un kā tie ir gadu gaitā mainījušies?

Pārsvarā radu apģērbu, aksesuārus – rotaslietas, somas. Es iesāku ar ikdienas apģērbu, bet pamazām arī esmu pievērsusies peldkostīmu šūšanai, kas ir iekļauti vienā no jaunākajām kolekcijām. Varētu teikt, ka "Wild Spirit" tērpu piedāvājums un klāsts aug līdzi maniem hobijiem. Tagad esmu aktīvāk sākusi nodarboties ar sportu un organiski gribas radīt kaut ko atbilstošu savām aktivitātēm. Nākotnē plānoju radīt arī sportiskāku kolekciju. "Wild Spirit" ir manas ideālās garderobes atspoguļojums.