Projektu "Ābolis" sociālajos tīklos iemīlējuši daudzi, jo tas ir iedvesmojošs stāsts par uzdrīkstēšanos, par spēju mainīt dzīvi un gūt prieku no biznesa, atgriežoties pie dzīves pamatvērtībām. Tas ir pa spēkam Kārlim Ulmanim ar ģimeni, kuri salīdzinoši nesen tikuši pie sava ābeļdārza un sākuši saimniekot lauku īpašumā.

Ābolus un ābolu sulu viņiem izdodas pārdot pat rudenī, kad tie šķietami pieejami visur un visiem.

Kas īsti ir "Ābolis" un kāds ir šī projekta stāsts?

Pirms kāda laika ieguvām lauku īpašumu. Tam blakus bija sens ābeļdārzs, kas būtiski papildināja ainavu. Ēriks Marija Remarks jau sen atzinis: "Tas, ko tu nevari iegūt, vienmēr šķiet daudz labāks par to, kas tev pieder. Šajā apstāklī arī izpaužas viss cilvēka dzīves romantisms un idiotisms." Tā sākas arī šis stāsts - protams, ābeļdārzs piederēja kādam citam. Sāku īrēt to. Kad rudenī sāka birt āboli, bija jādomā, ko ar tiem darīt.

Tā pirms 2 gadiem ar draugu izspiedām sulu un pārvērtām to sidrā. Radās ideja, ka varētu to ražot. Finansējumu plānojām iegūt, rakstot projektu Eiropā populārajā un iecienītajā alternatīvā finansējuma platformā Kikstarter.com. Plāni mainījās, ieraudzīju plakātu par Projektubanka.lv, tur arī sāku īstenot projektu "Ābolis", iepriekšpārdošanā tirgojot sulu. Par iegūtajiem līdzekļiem, kas daļa bija arī kā ieguldījums, neprasot neko pretī, iegādājos sulas spiedi un smalcinātāju un uzsāku ražot sulas. Izvēlējos šādu "scenāriju", jo, lai Pārtikas un veterinārajā dienestā iegūtu mājražotāja statusu un līdz ar to atvieglotus nosacījumus ražošanai, alkoholu ražot nedrīkst, tāpēc sidru turpinājām ražot vien pašu vajadzībām.