Inese Lapiņa ir māksliniece, dizainere un uzņēmuma SIA "Niice vide" dibinātāja. Uzņēmums ražo horizontālu plakni "Dusis", kas ērti transformējas ergonomiskā atzveltnē vai zvilnī. Inese ir radoša personība, tāpēc lielais jautājums, kas rodas, viņu satiekot, ir: kā radoša personība jūtas biznesa vidē? Tiekamies, jo "Dusis" ir viens no projektiem, kas pretendē uz Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla (LatBAN) finansējumu.

Kā radās "Dusis"?

Inese Lapiņa studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā, kur kā kursa darbu izstrādājusi "Dusi". Sākotnējais mērķis bija izveidot plakni, kas ir transformējama, veidojot ergonomisku atzveltni vai krēslu. Kad kursa darbs veiksmīgi izstrādāts un saņēmis daudzas pozitīvas atsauksmes, Inesei tapa skaidrs, ka šis produkts ir jāattīsta turpmāk.

Kas šobrīd ir "Dusis"? Tā anotācijā rakstīts: "Dusis" ir ērts, egonomisks un viegli transformējams zvilnis izmantošanai gan iekštelpās, gan ārā, piemēram, atpūšoties pie baseina, dārzā vai uz jahtas. "Dusi" raksturo tīras dizaina līnijas un plaša funkcionalitāte – pateicoties tā unikālajam dizainam, zvilni var pārveidot gan par krēslu, gan matraci gulēšanai.

Produkts ir unikāls ne tikai Latvijas, bet pat pasaules mērogā. Inese saka: "Kas grib, atradīs tam līdzību ar sēžammaisiem, bet es esmu pārliecināta, ka šis produkts ir unikāls, tas izgatavots no augstvērtīgiem materiāliem, kas laika gaitā nezaudē savas īpašības. Zvilnis gatavots no elastīga materiāla, kas nav alerģisks, tam piemīt augsta nodilumizturība. Vecākajam "Dusim" ir 6 gadi, un tas joprojām izskatās kā jauns. Iespējams, tas ir gatavs kalpot vairākām paaudzēm." Produkta unikalitāti apstiprina arī augsta līmeņa reproduktīvās veselības privātklīnikas fizioterapeiti un vadošo interjera salonu īpašnieki, kā arī citu jomu speciālisti.

Šobrīd pilnībā izstrādāts produkta risinājums lietošanai iekštelpās, bet prototipa stadijā ir "Dusis" lietošanai ārā. Ideju līmenī ir vēl vairāki produkti, kas nākotnē papildinās produktu līniju.