Jebkurš bizness sākas ar cilvēku enerģiju un vēlmi kaut ko uzsākt. Ja ir gribēšana, tad vairs nav lielas nozīmes, vai biznesu plānots uzsākt galvaspilsētā vai kādā lauku pagastā. Viss izdosies. To pierāda Kristīne un Elvijs Kalveļi, IK "EL-Pavāri", kuri pirms pāris mēnešiem savā mājas virtuvē uzsāka gatavot pusdienas kāda uzņēmuma darbiniekiem.

Lai gan viņiem joprojām ir daudz darāmā, lai šo nelielo biznesu pilnveidotu, sākums ir pozitīvs un rada prieku ne tikai pašu ģimenei vien. Vairāk stāsta Kristīne.

Kā radās ideja uzsākt ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu?

Ideja, ka mēs ko tādu varētu darīt, patiesībā bija jau sen, taču pietrūka drosmes to realizēt jau agrāk. IK "EL-Pavāri" darbojas Jelgavas novada Elejas pagastā. Mūsu pamata darbības veids ir graudkopība, dārzeņu audzēšana, un no šī gada sākuma piedāvājam arī ēdināšanas pakalpojumus. Abi esam beiguši Latvijas Lauksaimniecības universitāti, ieguvuši bakalaura grādu ekonomikā, es šobrīd turpinu mācības maģistratūrā. 2016.gada aprīlī apprecējāmies, šobrīd audzinām 7 mēnešus vecu bērniņu. Tas bija kā pamudinājums arī uzsākt jaunā pakalpojuma sniegšanu.