Pagājušajā mēnesī investori izrādījuši piesardzību, šobrīd vērts pievērsties eksportējošajiem uzņēmumiem. Tā īsumā varētu raksturot februāra aktualitātes biržā.

Pēc iepriekšējo mēnešu investoru aktivitātēm, kas vainagojās arī ar akciju cenu palielināšanos, februāris bija samērā pakluss, akciju tirgotājiem ieņemot visai nogaidošu pozīciju vai fiksējot iepriekšējo mēnešu laikā gūto peļņu. Gada otrajā mēnesī "Nasdaq Riga" biržas indekss samazinājās par 2,18%, tādējādi uzrādot lielāku cenu samazinājumu Baltijas akciju tirgos. Tikmēr Tallinas biržas indekss pieauga par 0,45%, bet Lietuvas akciju tirgus barometrs "OMX Vilnius" zaudēja 0,15% vērtības.

Aktīvais "Ditton"

Ja runājam par salīdzinoši redzamākajiem uzņēmumiem Latvijas vērtspapīru tirgū, tad vienīgais, kam uz kopējā fona izdevies izcelties ar būtisku akcijas cenas pieaugumu, ir AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" (DPKR), kompānijas akcijas cenai mēneša laikā palielinoties par 12,24% līdz 0,11 EUR. Arī tirdzniecības apgrozījums ar uzņēmuma akcijām būtu vērtējams kā salīdzinoši augsts, vērtspapīru kontus mainot 43 527 Daugavpils sabiedrības vērtspapīriem.