Peļņas pieauguma potenciāls liek domāt, ka, sabalansējot ieguldījumu riskus un potenciālo naudas atdevi, akciju tirgi varētu būt dāsni pret ieguldītājiem.

Neraugoties uz to, ka pēdējos gados finanšu pasaule ik pa laikam sašūpojusies bažās par iespējamajiem satricinājumiem, kas saistīti gan ar varbūtību plīst Ķīnas finanšu burbulim, gan ģeopolitiskām kataklizmām, gan deflācijas draudiem pasaulē, pasaules akciju tirgiem izdevies izvairīties no noturīgas lejupslīdes sākšanās. Tādējādi var teikt, ka pasaules akciju tirgus bez pārmēru lielām korekcijām savu izaugsmi turpina jau kopš 2009.gada marta, kad iepriekšējās finanšu krīzes iespaidā tas bija sasniedzis savu zemāko punktu.

Līdzsvarotā izaugsme

Ja aplūkojam pēdējo 8 gadu notikumus, sabalansējot izaugsmes stabilitāti un tempus pa gadiem, var teikt, ka akciju tirgi bijuši ieguldījumiem vislabvēlīgākie. Protams, ir arī finanšu instrumenti, piemēram, eirozonas mazāk stabilo valstu obligācijas, kas atsevišķos šīs desmitgades pirmajos gados piedzīvoja straujāku cenu kāpumu, tomēr šis pieaugums ir limitēts un var pat teikt, ka tas sevi faktiski ir izsmēlis.