Gan decembra beigām tuvojoties, gan arī citos gadījumos aktuāls ir jautājums – ko dāvināt svētkos priekšniekam? Vadītājiem jau ir šķietami viss, tāpēc darbiniekiem nereti ir jāpalauza galva, lai izdomātu ko oriģinālu. Aptaujājām vairākus vadītājus, lai uzzinātu, kādas dāvanas viņiem visvairāk palikušas prātā un kādas dāvanas viņi vislabprātāk saņemtu Ziemassvētkos vai citos nozīmīgos svētkos.

Marianna Milovska, biedrības "Dr.Klauns" vadītāja:

"Man ļoti patīk skaisti iesaiņotas dāvanas, šķiet, ka pats iesaiņojums un noskaņojums, ko tas dod, jau ir dāvana. Tāpēc man vienmēr ir žēl to noplēst – noņemu uzmanīgi un ilgi, izbaudot pārsteiguma gaidīšanas mirkli. Šajā dzimšanas dienā es saņēmu vienu no skaistākajām dāvanām –  tās bija skaisti saliktas, sarullētas, dažādas krāsas, tekstūras un lieluma​ vēstules. Katrs no Dakteru Klaunu komandas bija uzrakstījis ar roku ​man savu vēstuli ar apsveikumu un tajās nebija ne miņas no banālas pierastas "daudz laimes". Katra vēstule bija personīga, atšķirīga, no katra vārda bija jūtama tik liela sirsnība, ka asaras saskrēja acīs.

Dāvanās īpaši vērtēju to, ko cilvēks ir ielicis, to gatavojot. Tās varbūt gan dārgas dāvanas, gan tādas, kas absolūti neko nemaksā, jo tas nemaina dāvanas vērtību. Sirdi aizķer nevis dāvanas materiālā vērtība, bet gan tajā ielikta uzmanība, piedomāšana​ un sirsnība.

Diezgan sen saņēmu dāvanu, kas mani ļoti uzrunāja. No sadarbības partnera puses​ tas bija stilīgs pulkstenis, ar ko varēja arī nirt, toreiz nesen biju nolikusi pirmo Padi niršanas līmeni, un tas bija aktuāli. Patīkami bija, ka dāvana tika izvēlēta, ņemot vērā manu aizraušanos, ​lai to noskaidrotu tika patērēts laiks un aptaujāti mani kolēģi. Dāvanās vienmēr uzrunā individuālā pieeja to izvēlē.

Pati arī cenšos dāvināt to, kas var aizķert cilvēka sirdi, protams, šādas dāvanas sagatavošana prasa daudz vairāk laika un piepūles, toties cik jauka ir sajūta, ka redzu patiesu prieku dāvanas saņēmēja sejā. Veltītais laiks un pieliktā piepūle ​noteikti ir tā vērta!"

Iveta Stikute, SIA "Zeimans" vadītāja:

"Mana reakcija uz dāvanām ir atkarīga no konkrētā brīža noskaņojuma, ko nav iespējams iepriekš paredzēt. Kopumā dāvanām pārāk lielu nozīmi nepiešķiru, tā ir tikai piedeva. Svarīgāks ir pats dāvinātājs. Kopumā man patīk dāvanas, kas nodarbina prātu, paplašina redzesloku vai palīdz kaut ko paveikt ātrāk."