Baltijas uzņēmēji bieži izmanto iespēju piesaistīt ārvalsts finanšu investoru. Tas ir atraktīvs investīciju piesaistes veids, ja uzņēmums grib attīstīties, bet tā darbības rādītāji neļauj saņemt papildu bankas finansējumu, ja investīcijas risks pārsniedz to, ko ir gatava uzņemties banka, ja nodrošinājums nav pietiekams, un citos gadījumos.

Saskaņā ar "Invest Europe" ziņojumu (Central and Eastern European Private Equity Statistics 2015) 2015.gadā kopējais privātā kapitāla investīciju apjoms Viduseiropas un Austrumeiropas (CEE) reģionā sasniedza 1,6 miljardus eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2014.gadā. Kopējais uzņēmumu skaits, kas saņēmuši privātā kapitāla investīcijas CEE reģionā, bija 312. Saskaņā ar šo pētījumu 91% no visa saņemtā finansējuma no privātajiem ieguldījumu fondiem tika ieguldīts Polijā, Ungārijā, Slovākijā un Baltijas valstīs strādājošos uzņēmumos.

Finanšu investori iedalās vairākās kategorijās, bet visaktīvāk Baltijas uzņēmumos parasti investē privātie ieguldījuma fondi, tostarp riska fondi. Šādi investori parasti meklē uzņēmumus ar lielu izaugsmes potenciālu ar mērķi tos finansēt, kā arī atkarībā no fonda stratēģijas aktīvi piedalīties uzņēmuma vadībā un ieguldīt ne tikai naudu, bet arī kontaktus, zināšanas un prasmes, lai veicinātu uzņēmuma vērtības izaugsmi un arī atdevi no veiktā ieguldījuma. Investīciju laika termiņš šādiem fondiem var būt ļoti dažāds, svārstoties no 5-7 gadiem līdz pat 100 gadiem dažiem ģimenes privātā kapitālā fondiem.