Ik rītu mēs paši sev uzdodam jautājumu: ko lai velk? Tad ātri pārdomājam dienas plānu – birojs, 2 tikšanās, pusdienas, jāaizved meita uz deju pulciņu, dēls – uz basketbola treniņu, atpakaļceļā jānopērk piens. Atslēgas vārdi te ir "birojs" un "2 tikšanās" – jāizskatās piedienīgi. Kā saģērbties atbilstoši biroja prasībām un mūsu dienas plānam?

Apģērba stils, izvēle, veids ir mūžam aktuāla tēma jebkurā saskarsmes kultūrā. Apģērbs veido iespaidu par mums kā personībām un konkrētās jomas profesionāļiem. Vizuālais tēls pasaka priekšā apkārtējiem par mūsu dvēseles stāvokli, vēlmēm, ambīcijām, raksturu, gaumi un pat tās dienas noskaņojumu. Tas liecina par dzīvesveidu, attieksmi pašiem pret sevi un apkārtējiem. Apģērbs demonstrē, kā mēs vēlamies sevi pozicionēt sabiedrībā konkrētajā brīdī, kādu izturēšanos gaidām pret mums. Bieži tieši apģērbam ir galvenā loma dažādās dzīves situācijās.

Jāsaka uzreiz – nav vienotu rakstītu vai nerakstītu noteikumu vai kāda īpaša biroja stila. Biroji ir ļoti dažādi, katrs ar savu darbības sfēru, specifiku un prasībām. Juristu, biznesa vadības konsultāciju, grāmatvedības pakalpojumu, politisko partiju, arhitektu un radošie biroji, tūrisma aģentūras, bankas, tulkošanas biroji, valsts iestādes un klientu apkalpošanas centri, loģistikas un transporta parki, privātprakses utt. Katram no tiem ir sava darbības specifika un savas prasības darbinieka vizuālajam tēlam.