Sezona no rudens līdz pat pavasara beigām tradicionāli ir bagāta ar dažādiem kongresiem, darījuma tikšanās reizēm, semināriem, konferencēm, pieņemšanām. Un, protams, decembris – ar ballēm, ballītēm, banketiem un pieņemšanām. Tiek saņemti un izsūtīti ielūgumi uz dažādiem pasākumiem un svinībām.

Brokastis, pusdienas, vakariņas, banketi, furšetes un vēl, un vēl. Katrā no šiem sarīkojumiem ir jāatstāj labs iespaids par sevi un organizāciju.

Ar dažāda rakstura pasākumu rīkošanu nodarbojos jau teju 15 gadus. Laiks iet, bet jautājums par uzvedību un pareizu formālo un neformālo pasākumu plānošanu un rīkošanu savu aktualitāti saglabā.  Ir pasākumi ar formālāku un mazāk formālu raksturu. Ir rīta, dienas un vakara pasākumi. Svinīgi, lietišķi, grezni, piezemēti vai pompozi. Izmaksu ziņā lētāki un dārgāki. Viesu skaita ziņā no 10 līdz pat vairākiem simtiem. Par pasākumiem, to rīkošanu un organizēšanu varētu sarakstīt pat grāmatu. Visticamāk, vairākos sējumos. Bet ir daži pamatelementi, kas raksturīgi konkrētam sarīkojumu veidam.