Beidzamajā laikā atlaižu norādīšanas situācija dažādās tirdzniecības vietās ir uzlabojusies, jo iepriekšējos gados intensīvi strādāts šajā jomā. Tomēr joprojām ir dažādi problemātiski jautājumi, kam pievērst uzmanību. Akcentējam būtiskāko!

Īpaša uzmanība interneta veikaliem

Īpašu uzmanību atlaižu piemērošanas jomā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pievērsis interneta tirdzniecībai, skaidrojot tajā strādājošajiem, ko drīkst un ko nedrīkst. Brīžos, kad rodas aizdomas par pārkāpumiem, tiek pieprasīts tos novērst, tomēr droši var teikt, ka vismaz lielajiem interneta tirgotājiem situācija, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir būtiski uzlabojusies. Jā, piemēroto atlaižu apjoms ir samazinājies, taču tās norādītas godīgāk.

Interneta veikaliem veltīta īpaša uzmanība, jo nereti, izmantojot salīdzināšanas platformas, patērētāji iekārdināti ar zemāko cenu, taču to izvēlēties nav droši – var gadīties, ka, pērkot internetā preci, kam ir zemākā cena tirgū, pircējs samaksā naudu, bet kāroto mantu neiegūst. Proti, var izrādīties, ka tieši tirgotāji, kas patērētājiem piedāvā viszemāko cenu, neko negatavojas piegādāt. Cilvēkiem tiek radīta sajūta, ka viņi kaut ko ļoti izdevīgi nopērk, bet patiesībā viņi tiek apkrāpti.