Ar jau atzīmētu lauciņu nepietiek, lai uzskatītu, ka tīmekļa vietnes lietotājs devis atļauju sīkdatņu glabāšanai un piekļuvei viņa ierīcēm. Uzņēmējiem jāvelta uzmanība šai atziņai un, iespējams, jāmaina līdzšinējā prakse.

Raksta līdzautores: Madara Meļņika, ZAB "SORAINEN" juriste, Ieva Andersone, ZAB "SORAINEN" partnere, zvērināta advokāte, Krista Niklase, ZAB "SORAINEN" jurista palīdze

Apmeklējot teju jebkuru interneta mājaslapu, parādās paziņojums par sīkdatnēm jeb cookies. Lai gan ne visi pievērš šiem paziņojumiem uzmanību, tā vietā cenšoties tos iespējami ātrāk noņemt no skatāmā loga, tie ir būtiski, jo informē lietotājus par personas datu apstrādi, datu nodošanu trešajām personām un lietotāja izvēles iespējām. Paziņojumiem būtu jānodrošina interneta lietotāja aktīva un izpratnē balstīta piekrišana šādai "informācijas gabaliņu" jeb sīkdatņu glabāšanai un uz to balstītiem mērķtiecīgās reklāmas paziņojumiem. Ja šāda piekrišana netiek iegūta, datu apstrāde notiek bez tiesiska pamata un uzņēmumam draud naudas sods.